July 17, 2016

Pokretac svijeta, ona na koju se svi tako rado, tako cesto i najcesce ne osnovano pozivamo, ona o kojoj se najvise pise, prica, a najmanje zna, ljubav.
Reci cu ti nesto o ljubavi.
Prije par dana negdje sam vidila status koji je glasio otprilike ovako;“ Koliko bih vas ostalo u brakovima i vezama da na 24 sata zamjenite mobitele s partnerima. Toliko o ljubavi.“
Najkraci i jedan od najboljih opisa onog sto smo mi, ja i ti, drustvo napravili od ljubavi. Vodu. Reci cu ti nesto, one koje volis ne lazes. Tocka. Od onih koje volis nemas potrebu nista skrivati. One koje volis i koji vole tebe, razumijes. Potpuno. To je razlika izmedu onog sto nazivamo ljubavlju i onog sto ljubav doista jeste. Cak i kada se radi o najmanjim sitnicama, ne vaznim detaljima. Sitnice, one najsitnij, detalji, najmanji i najfinij su bas ti koji cine razliku. Znati ces jednom da sam u pravu. Kada dode onaj ili ona prava.
Pitas se kako ces je ili ga prepoznati. Lako. Prvi puta se neces pitati da li je to to. Prvi puta neces biti zabrinuta sto ti buducnost donosi. Prvi puta ces jednostavno znati. To je to. Samo moras gledati, ne ocima ocekivanja, vec ocima i srcem sirom otvorenih i spremnim da je prihavati, da ti se dogodi, bilo kada i bilo s kim.
Samo trebas pustiti one kojima danas zuris s opravdanjima, sa sitnim lazima, nisu za tebe. Dok se njima pravdas, mozda ona ili onaj pravi zauvijek produ mimo tebe.