Klasa optimist

Ja i Mljet zajedno stvorili Klasu Optimist, kolekciju koja je spojila sve tri moje velike strasti, dizajn, pisanje i slikanje. Kolekcija pamucnih haljina, rucno oslikanih i ispisanih djelovima mojih tekstova, ispisana komadima otkinutim iz moje duse a namjenjenim svima vama. U svaki komad iz kolekcije je utakan dio mog zivota, dio mog srca, najzahtjevnija dosada ali bas zato moja najveca pobijeda.

Samo stvaranje je bilo puno zahtjevnije, teze nego li bi to bilo na kopnu, trebalo se duplo namuciti, duplo dati, ali nemoguce, ma sto zelja zna sto je nemoguce!

Zato je posebna, bas zato ce tko god je nosio i gde god ona disati mojim inatom, mojoj snagom i voljom, i to je najvise sto ja mogu poloniti svakoj od zena koje ce ih nositi, snagu i vjeru u sebe, odvaznost da koracaju stazama svojih snova.

Kazu da je covijek ono u sto vjeruje, zato ovu kolekciju najavljujem haljinom na kojoj je ispisano ono u sto ja vjerujem:

Kada me pitaju u koga vjerujem, odgovaram u djecu, igru, osmijehe i zagrljaje. U dijete zaostalo u svakom od nas. Vjerujem u nas nasmijane bez obzira sto nam je sve zivot priredio, u nas razigrane bez obzira koliko bitki imamo iza sebe, nas vesele bez obzira na broj tragedija, nas koji smo ostali djeca iako zivot zahtjeva da budemo najozbiljniji, najjaci i najcvrsci. U nas vjerujem. Kojima suze nisu isprale osmijehe, kojima tuge nisu otele radosti, kojima lazi nisu zatomile iskrenost, nas kojima su bitke izazovi.

U nas koji znamo kako pece i boli, ali ne odustajemo, sa snagom generala i srcem djeteta, krademo jos jedan osmijeh zivotu.
U nas vjerujem.

Milena Ulic